Hvorfor

Der er lige så mange grunde til at vælge et privat gymnasium som der er skoler. Hver skole har sit særpræg, sine synspunkter, sine styrker. Netop derfor er der højst sandsynlig også én imellem som er helt rigtig for dig. Her er nogle af de fordele, som går igen på tværs af skolerne.

Plads til den enkelte

Den enkelte elev i centrum.” Hvis man kan tale om et fælles idégrundlag for de private gymnasier, er respekten for individet nok det nærmeste man kommer. Bl.a. derfor er der som regel færre end 28 elever i hver klasse. Og derfor får du den bedste uddannelse, uanset hvem du er.

Respekt for fællesskabet

Den anden side af det individuelle valg – fællesskabet og samværet – har høj prioritet på de private gymnasier og studenterkurser. Individualismen er aldrig på fællesskabets bekostning. Tusindvis af ubrydelige venskaber dannes hvert år.

Skoler med holdninger

De fleste private gymnasier bygger på helt klare holdninger. Det er én af grundene til at de findes. Det kan være et religiøst fundament, en særlig menneskeopfattelse eller et demokratisk fundament. Som elev kan du være sikker på at dine holdninger også bliver taget alvorligt.

Skoler med højt til loftet

Fagligheden er i højsædet på langt de fleste privatgymnasier. Her bliver ingen holdt nede og der er plads til at gå efter selv de højeste mål.

Frihed til at fokusere

Fordi private gymnasier er private har vi en helt anden mulighed for at vælge fokus. Derfor kan du få undervisning på fransk, tysk eller engelsk. Derfor kan du dyrke din tro mens du tager studentereksamen. Derfor kan du dyrke eliteidræt eller projektundervisning, alt efter dit eget fokus.

Traditioner og nybrud

Det ældste private gymnasium, Herlufsholm Skole, er fra 1536. Det nyeste, Hindholm Gymnasium, slog dørene op i 2016. Moderne teknologi og århundreder gamle traditioner lever side om side. Fra laptops til lal (betegnelse for lektielæsning på Herlufsholm), de private gymnasier spænder ubesværet over århundrederne.

Nærhed og indflydelse

På private gymnasier er du typisk tæt på beslutningerne og har en høj grad af indflydelse på skolen. På alle skoler har elever og forældre stor indflydelse gennem bestyrelser og forældrerepræsentantskaber.

Et netværk for livet

Du tænker måske ikke over det, når du står og skal vælge, men de næste tre år bliver nogle af de mest betydningsfulde i dit liv. Én af de ting, du får på et privat gymnasium er venner og et uvurderligt netværk.

Danske privatskoler – en tradition med rige aner

De private gymnasier er en del af den danske privatskoletradition. Det er den, som har gjort det muligt at etablere skoler som virkelig skiller sig ud og gør det muligt at træffe et individuelt valg.

Aktuelt nyt